Tworzymy pszczelarstwo miejskie w Polsce od 2013

O NAS

Dajemy pszczołom nowe miejsca do życia w mieście

Wokół pasiek tworzymy programy edukacyjne, wolontariackie albo przeprowadzamy ciekawe warsztaty. Budujemy zainteresowanie życiem pszczół, dobrym miodem i ochroną środowiska. Każdy kwiat się liczy! Wspólnie pomagamy owadom dbając o zieleń miejską przyjazną zapylaczom.Stawiamy pasieki tam, gdzie do tej pory ich brakowało. Pszczoły miodne w mieście znajdują korzystne warunki do życia i skutecznie zapylają okoliczne rośliny. Miód z waszych uli potem staje się pyszną pamiątką lub prezentem!

Napszczelamy miasta!

Kamil Baj: Zaczynaliśmy w 2013 r. jako mała rodzinna działalność rozwijająca moje hobby. Od 1996 r. pomagałem rodzicom w rodzinnej pasiece. Razem z żoną Agnieszką Skórską-Baj wymyśliliśmy Pszczelarium. Pierwsze miejskie ule postawiliśmy w 2014 r. w Warszawie, kiedy prawo miejscowe pozwoliło już na hodowlę pszczół miodnych w mieście. O miejskim pszczelarstwie zaczęło dowiadywać się coraz więcej ludzi. Wkrótce nawiązał z nami kontakt Łukasz Przybył i stworzył z nami pierwszą katowicką pasiekę. Od tego czasu zdążyliśmy porzucić nasze etaty i napszczelić wspólnie z naszym wspaniałym zespołem nie tylko Warszawę ale też kilkanaście miast w całej Polsce.Jeśli - chcesz dołączyć do zespołu i rozwijać miejskie pszczelarstwo - masz co najmniej kilkuletnie samodzielne doświadczenie pszczelarskie i techniczne możliwości prowadzenia pasiek - działasz w miastach, gdzie jeszcze Pszczelarium nie ma… napisz albo zadzwoń do nas.

Jesteśmy pionierami na rynku

Mamy ponad 20 lat doświadczenia pszczelarskiego i wiedzę potrzebną do bezpiecznego prowadzenia uli w mieście.

Rozwój Pszczelarstwa

Prowadzenie pasieki miejskiej jest zadaniem odpowiedzialnym. Przemyślana lokalizacja i profesjonalna obsługa pasieki zapewnia maksimum bezpieczeństwa ludziom, a pszczołom dobrostan.Pszczoły odwdzięczają się nam za to pysznym miodem 
o niezwykłych smakach — pozyskiwanym z nieoczywistych lokalizacji — a my dbamy o jego jakość co oznacza, że nie przegrzewamy go, a świeży rozlewamy do słoików. Otrzymaliśmy kilka nagród m.in. Startup Pozytywnego Wpływu przyznawanego w Rankingu Odpowiedzialnych Firm!

Mamy ponad 20 lat doświadczenia pszczelarskiego i wiedzę potrzebną do bezpiecznego prowadzenia uli w mieście.

Jeżeli szukasz materiałów by o nas napisać

ZAUFALI NAM